Reddy Keukens Alkmaar

Sombroek Keukens is een bekende keukenspeciaalzaak gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Broek op Langedijk. Het familiebedrijf is opgericht in het jaar 1974 door Sjaak en Loes Sombroek. Het draagt zodoende nog altijd de naam van de oprichters en is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de grootste keukenspeciaalzaken in de regio Alkmaar. Het familiebedrijf werkt al jaren samen met Euroline Logistiek. De eigenaren Peter en Dennis Baggerman nemen ons mee in de ervaringen die zijn opgedaan gedurende deze succesvolle samenwerking. 

Hoe is de samenwerking tussen Sombroek Keukens en Euroline Logistiek ontstaan? 

Voordat we tot een samenwerking kwamen werden de keukens hier op locatie bij Sombroek Keukens opgeslagen in het magazijn en zelf uitgeleverd. Op een gegeven moment ga je professionaliseren als bedrijf zijnde. Het was niet meer te behappen om het transport en de opslag zelf te regelen. Destijds zat Euroline nog aan de overkant van dit pand en zo was het contact snel gelegd. Uiteraard is er toentertijd wel aan vergelijking gedaan met concurrenten want je gaat natuurlijk niet op slechts één offerte af. Uiteindelijk is het ook fijn dat je gewoon met lokale ondernemers kan samenwerken. Het is zodoende ook een kwestie van gunnen en je spreekt bovendien dezelfde taal. 

Wat leveren de diensten van Euroline Logistiek op voor Sombroek Keukens? 

De diensten van Euroline ontzorgen ons eigenlijk van de opslag en de levering van onze keukens. De onderdelen voor de keukens worden veelal geleverd door meerdere partijen. In de basis zorgt Euroline hierbij voor de opslag van al deze onderdelen en levert deze uit wanneer alles compleet is. Ze vervoeren de keukens naar zowel woningen als appartementen, ze doen nergens lastig over en in principe is niets te veel gevraagd. Dit ontzorgt ons eigenlijk in al deze aspecten en dat zorgt voor heel veel rust. 

Wat is kenmerkend voor de dienstverlening van Euroline Logistiek? 

Het kenmerkende voor de dienstverlening van Euroline is toch wel de laagdrempeligheid en het fijne contact met de medewerkers. Alle chauffeurs waar wij mee samenwerken zijn gewoon nette personen en fijn in de omgang. Als onze keukens worden afgeleverd bij onze klant willen we zeker weten dat dit op een nette, vlotte en vriendelijke manier gebeurt. Wij bij Sombroek Keukens hebben namelijk bepaalde standaarden waar we echt aan willen voldoen. Daarom is het van belang dat alles soepel verloopt bij de aflevering van de keukens.”

In welke vormen uit deze laagdrempeligheid zich? 

“Wat ze heel goed doen is dat ze altijd in contact staan met ons. Een voorbeeld hiervan is dat Pieter van Euroline even langskomt en vraagt wat er op dit moment bij ons speelt ten aanzien van onze klanten. Je kan Pieter gewoon altijd bellen wanneer dat nodig is. Daarnaast kunnen we ook gemakkelijk dingen uitspreken met elkaar. Ook zijn de chauffeurs die hier af en toe iets komen brengen of halen inmiddels bekende gezichten geworden. Onze collega die de planning verzorgt kent ook iedereen goed en dit maakt het uitspreken van problemen of klantvragen makkelijk voor beide partijen. Dat is iets dat deze langdurige samenwerking wel heeft opgeleverd.”

“Daarnaast is het zo dat we in principe binnen de regio Alkmaar werken, maar soms zit er wel eens een uitschieter tussen en moet er een keuken worden vervoerd naar bijvoorbeeld Rotterdam. Binnenkort moeten we een keuken leveren in Arcen, Limburg. Dit is dan ook geen probleem en kan er heel makkelijk kort van tevoren even een lijntje worden gelegd met Pieter om dit voor elkaar te krijgen.”

“Het is natuurlijk verder rijden waardoor de prijs voor het leveren van de keuken wordt verhoogd. De terugkoppeling op deze vraag is dan ook altijd erg snel en dat is voor ons heel fijn.”

Hoe bevalt de samenwerking met Euroline Logistiek?

“De samenwerking is gewoon erg fijn. Natuurlijk is er wel eens een probleempje met een bepaalde klant of moet er iets worden afgestemd onderling. Het feit dat Pieter altijd bereikbaar is en bereid is om even te spreken over de gang van zaken is heel fijn voor ons.”

Hoe zien jullie de toekomstige samenwerking met Euroline Logistiek? 

“We zijn tevreden over de samenwerking en zolang dit het geval is duurt de samenwerking gewoon voort. Een samenwerking op dit vlak ga je aan voor de lange duur. Dat is voor ons ook altijd de insteek geweest en daarom zijn we al zo lang klant. Het gehele logistieke proces verloopt nog steeds naar wens en we hopen dan ook dat we nog lang op deze voet verder te kunnen gaan.”  

Zouden jullie de diensten van Euroline Logistiek aan anderen aanbevelen? 

“Jazeker. Sterker nog, dit hebben we al gedaan. Ongeveer twee weken geleden hebben we de diensten van Euroline aanbevolen aan een van onze leveranciers, die een eigen winkel heeft in Amsterdam.”   

Sombroek Keukens, betrouwbaar familiebedrijf sinds 1974